Advert
Advert

Fabian Caballero 46 yaşında hayatını kaybetti

Fabian Caballero 46 yaşında hayatını kaybetti
Advert
Yayınlama: 28.09.2024
2
A+
A-

Paraguaylı Eski Arsenal Futbolcusu Fabian Caballero, 46 yaşında Hayatını Kaybetti

Paraguaylı eski futbolcu Fabian Caballero, 46 yaşında Asuncion’da bir futsal maçında hayatını kaybetti.

Caballero, mücadelesi ve rakiplerine karşı korkusuz oyun tarzıyla tanınıyordu. 1998 yılında Arsene Wenger tarafından Arsenal’a transfer edildi ancak yalnızca üç maçta forma giyebildi.

Daha sonra Paraguay’a geri dönen Caballero, Atletico Tembetary’e katıldı. Ardından İngiltere’ye dönerek İskoç kulübü Dundee’ye transfer oldu ve beş sezon boyunca taraftarların gözdesi haline geldi. Özellikle 2003 yılında finalde Rangers’a kaybettikleri İskoçya Kupası maçında kazandığı ikincilik madalyasıyla Dundee tarihine adını yazdırdı.

Dundee Kulübü, Caballero’nun vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek “Kulüp olarak Fabian Caballero’nun vefatını öğrenmek bizi derinden üzdü. 2000 yılında bize katılmış ve kısa sürede taraftarların gözdesi olmuştu” ifadelerini kullandı.

Kariyeri boyunca Nicolas Anelka, Nwankwo Kanu ve Dennis Bergkamp gibi yıldızların arkasında forma şansı bulamayan Caballero, Paraguay, Yunanistan, Kıbrıs, Güney Kore ve Guatemala’da da forma giydi. “Tyson” lakabıyla anılan futbolcu, çevikliği ve mücadeleci tarzıyla tanınıyordu.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.