Advert
Advert

Narin cinayetindeki kördüğüm: 40’ı çıktı, katilleri açığa çıkmadı

Narin cinayetindeki kördüğüm: 40’ı çıktı, katilleri açığa çıkmadı
Advert
Yayınlama: 29.09.2024
1
A+
A-

Diyarbakır’da Kayıp Kız Çocuğunun Cinayeti: Soruşturma 40. Güne Girdi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Tavşantepe köyünde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili soruşturma 40. güne girdi. Soruşturmayı takip eden 3 savcı ve bir başsavcı vekili, henüz asli fail veya failleri tespit edemedi.

Amcayla İlgili İhbar, Soruşturmayı Değiştirdi

Kuran kursundan ayrıldıktan sonra okul kamerasında son olarak 21 Ağustos günü saat 15.15’te görülen küçük kız, o günden bu yana kayıptı. İlk 10 gün cinayet veya kaçırılma ihtimali yerine dere kenarında boğulmuş olma ihtimali üzerinde duruldu. Ancak Narin’in muhtarı olan amcası Salim Güran hakkında jandarmaya gelen bir ihbar, aramaları cinayet soruşturmasına dönüştürdü.

Amcanın Aracında Narin’in DNA’sı Bulundu

Advert

Amcanın aracında Narin’in DNA örneklerine rastlandı. Amca ayrıca, kızın kaybolduğu gün telefonundaki arama ve mesaj kayıtlarını silmişti. Salim Güran, 2 Eylül günü bu şüpheler üzerine cinayet zanlısı olarak tutuklandı.

Askeri Üs Kamerası, Gizemi Çözdü

Askeri üs bölgesine ait kamera görüntüleri, Narin’in kaybolduğu gün dere kenarında 50 dakika boyunca aracıyla beklediğini gösterdi. Bu bilgi, aramaları kızın kaybolduğu dere yatağına yoğunlaştırdı.

Ceset Bulundu, 24 Gözaltı

8 Eylül günü dere yatağında, Narin’in çuval içinde taşlarla örtülü cesedi bulundu. Otopsi işlemleri sürerken, aralarında Nevzat Bahtiyar ve Güran ailesinden kişilerin de bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alındı.

12 Kişi Tutuklandı

Bahtiyar, 12 Eylül günü tutuklandı. Aile üyelerinden 10 kişi, amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran da 13 Eylül’de tutuklandı. Adli kontrol şartıyla olmak üzere 3’ü hariç tüm şüpheliler serbest bırakıldı.

Yenge, Halıları Yıkamakla Suçlandı

Amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve Salim’in işçisi R.A., cinayete iştirak suçundan tutuklandı. Aynı gün yenge Hediye Güran da gözaltına alındı. Cinayet günü evdeki halıları, örtüleri ve nevresimleri yıkadığı belirlendi.

Otopsi ve Diş Raporları Olumsuz

18 Eylül’de kesin otopsi raporu açıklandı. Küçük kızın boğularak öldürüldüğü tespit edildi, ancak cesette başka bir kişiye ait DNA bulunamadı. 20 Eylül’deki rapor da ağabey Enes’in kolundaki diş izinin kime ait olduğunu belirleyemedi.

İtirafçı 4. Kez İfade Verdi

21 Eylül’de itirafçı Nevzat Bahtiyar, cinayetle ilgili her şeyi anlatmak istediğini belirten bir dilekçe verdi. Sorgusu sırasında, 4. ifadesinde amca Salim’i katil, anne Yüksel Güran’ı da görgü tanığı olarak suçladı. Bahtiyar, cesedi Salim’in talimatıyla dereye attığını söyledi.

Yeni Gözaltılar, Delil Arayışı

Bahtiyar’ın bu ifadesi üzerine 4 kişi gözaltına alındı. Ahırda da delil araması yapıldı.

Gizemli 2 Kişi Kamera Görüntülerinde

Dere yatağını gösteren askeri üs kamerası görüntülerinde, olay sırasında Nevzat Bahtiyar dışında 2 kişinin daha olduğu tespit edildi. Bu kişilerin kimlikleri, TÜBİTAK’ın bilirkişi raporuyla belirlenecek.

40. Günde de Fail Meçhul

Soruşturmanın 40. gününde, 274 kişinin ifadesi alınmış durumda. 12 şüpheli tutukluyken, cinayeti kimin veya kimlerin işlediği ve küçük kızın neden öldürüldüğü halen bilinmiyor. Van Jandarma Bölge Kriminal Laboratuvarı’ndan beklenen raporun bu hafta soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi bekleniyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.