Advert
Advert

Kalp krizinden aylar önce ortaya çıkan 6 dikkat çeken belirti

Kalp krizinden aylar önce ortaya çıkan 6 dikkat çeken belirti
Advert
Yayınlama: 29.09.2024
2
A+
A-

Kalp Krizinin Aylar Önce Ortaya Çıkan Sinyal Etiketi

Dünya Kalp Günü’nde hastalığın farkındalığını artırmak amacıyla, aşağıda kalp krizinden önce haftalar hatta aylar öncesinde vücudun gösterdiği uyarı sinyallerini sıralıyoruz:

Yorgunluk

Günlük aktivitelerde bile aşırı yorgunluk hissediyorsanız, bu önemli bir sinyal olabilir. Özellikle nefes darlığıyla birlikte gelen yorgunluk, kalp krizinin habercisi olabilir. Bu durumda acilen doktora başvurulmalıdır.

Göğüs Ağrısı

Advert

Kalp krizinin en bilinen belirtisi olan göğüs ağrısı veya sıkışması, genellikle birkaç dakikadan uzun sürebilir. Ağrı sol kola, omuzlara, sırta, boyna veya çeneye yayılabilir. Göğüs ağrısı yaşayanların vakit kaybetmeden tıbbi yardım alması hayati öneme sahiptir.

Nefes Darlığı

Kalp krizi öncesi solunum sıkıntısı ve nefes darlığı sıklıkla görülür. Tıkanan damarlar nedeniyle akciğerlere yeterli kan gitmediği için bu sorun yaşanabilir. Nefes darlığı şikayeti olanların derhal doktora başvurması gerekir.

Dermansızlık

Sürekli yorgun ve güçsüz hissetmek, kalbin vücuda yeterli kan pompalayamadığını gösteriyor olabilir. Özellikle kronik yorgunluk yaşayanların kalp krizi riskine karşı daha dikkatli olmaları önerilir.

Baş Dönmesi ve Soğuk Terleme

Ani baş dönmesi ve aşırı terleme, kalp krizi belirtilerindendir. Beyne yeterince kan gitmemesi baş dönmesine yol açabilir. Bu belirtiler varsa tıbbi yardım almak önemlidir.

Grip/Soğuk Algınlığı Benzeri Belirtiler

Yüksek ateş, şiddetli öksürük veya anormal üşüme gibi grip belirtileri doğrudan kalp krizine işaret etmese de, bazı durumlarda kalp krizi öncesi rastlanabilecek işaretler olabilir. Bu belirtiler kalp krizi riski taşıyorsa mutlaka dikkate alınmalıdır.

Bu belirtiler kişiden kişiye ve cinsiyetler arasında farklılık gösterebilir. Bu işaretleri erken fark ederek, kalp krizi riskine karşı önlem almak hayat kurtarıcı olabilir.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.