Advert
Advert

Kadın spiker, Nasrallah’ın ölümünü canlı yayında ağlayarak açıkladı

Kadın spiker, Nasrallah’ın ölümünü canlı yayında ağlayarak açıkladı
Advert
Yayınlama: 29.09.2024
2
A+
A-

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail ordusunun Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldürülmesi haberi, Lübnan’daki Hizbullah taraftarlarını yasa boğdu.

İsrail ordusu, Ekim 2023’ten beri Hizbullah ile çatışmalara devam ediyor. 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentlerini ve Bekaa ile Baalbek bölgelerini hedef alan hava saldırıları düzenledi. Lübnan makamları, 17 Eylül’den bu yana devam eden saldırılarda 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplam 1.030 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail, cuma günü Beyrut’a yönelik bir hava saldırısı daha düzenledi ve Hizbullah karargahını yerle bir etti. Karargahta Nasrallah’ın da bulunduğu biliniyordu.

Lübnan, Nasrallah’ın ölümü nedeniyle üç günlük yas ilan etti. Hizbullah taraftarları sokaklara döküldü ve liderleri için yas tutup gözyaşı döktü.

Hizbullah yanlısı El Mayadin TV’de bir kadın sunucu, Nasrallah’ın hayatını kaybettiğini duyururken duygularına hakim olamayarak ağladı. Sunucunun ağlayarak “Nasrallah’ın şehit düştüğünü” söylediği anlar sosyal medyada hızla yayıldı.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.