Advert
Advert

Cumhurbaşkanlığı Kupası’ndaki bilet skandalı

Cumhurbaşkanlığı Kupası’ndaki bilet skandalı
Advert
Yayınlama: 30.09.2024
2
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Kupası, Anadolu Efes’in Olup Basketbol Gelişim Merkezi Açıldı

Anadolu Efes, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe Beko’yu mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Maçın oynandığı Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yıkılması sonucu yapılan Basketbol Gelişim Merkezi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

Açılışa Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Anadolu Efes’in sahibi Tuncay Özilhan, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve FIBA Başkanı Şeyh Saud Ali Al Thani de katıldı.

Maçta protokol tribünü tam kadro yer alırken, biletlerin genel satışa çıkmaması tepki çekti. Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı nedeniyle olumsuzluk veya protesto olmaması için tribünleri taraftarlara kapatma kararı aldı.

Efes ve Fenerbahçe’ye sadece 1000’er bilet verildi. Fenerbahçe, bunların 500’ünü tribün gruplarından Genç Fenerbahçeliler’e verdi. Federasyon, olumsuz bir durum olması halinde sorumluluğun kulüplerde olacağını söyleyerek ültimatom verdi.

Advert

Tribünleri dolduranlar arasında Efes ve Fenerbahçe formalı kişiler azınlıkta kaldı. Özellikle bir pota arkasının tamamının Türkiye forması giymesi, biletlerin belirli kişilere verildiğini gösterdi. Salona kulüplere verilen 2 bin biletin dışında AKP teşkilatları ve federasyonun belirlediği kişilere dağıtıldığı öğrenildi.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.