Advert
Advert

BAE Sudan’ı, Sudan RSF’i suçladı: Büyükelçinin konutuna kim hava saldırısı düzenledi?

BAE Sudan’ı, Sudan RSF’i suçladı: Büyükelçinin konutuna kim hava saldırısı düzenledi?
Advert
Yayınlama: 30.09.2024
2
A+
A-

BAE’nin Sudan Büyükelçisi’nin Konutuna Hava Saldırısı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, Sudan ordusuna ait bir uçağın, Hartum’daki BAE Büyükelçiliği binasına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda binada ciddi hasar meydana geldi.

BAE, saldırıyı şiddetle kınadı ve Sudan ordusunu bu eylemin tüm sorumluluğunu üstlenmeye çağırdı. Bakanlık, Sudan’ın bu saldırısının “diplomatik binaların dokunulmazlığı temel ilkesinin açık bir ihlali anlamına geldiğini” belirtti.

BAE, saldırıyla ilgili Arap Birliği, Afrika Birliği ve Birleşmiş Milletler’e bir protesto notası sunacağını açıkladı.

Sudan Ordusu Saldırıdan RSF’yi Sorumlu Tuttu

Advert

Sudan ordusu, BAE büyükelçisinin konutuna yapılan hava saldırısından kendisini sorumlu tutmadı. Ordu, saldırının Hızlı Destek Güçleri (RSF) tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Ordu açıklamasında, “bu korkakça ve utanç verici eylemlerin RSF’nin emriyle yapıldığını” belirtti.

RSF ise henüz bir açıklama yapmadı.

Sudan’da Devam Eden Çatışmalar

Sudan’da, 30 yıl süren Ömer el Beşir yönetiminin ardından, hükümete karşı ortaklaşa bir darbe gerçekleştiren ordu ve RSF arasındaki güç mücadelesi 17 aydan fazla süredir devam ediyor. Çatışmaların çözümü için girişimler sonuçsuz kalırken, Birleşmiş Milletler’e göre, çatışmalar sonucunda 20 binden fazla kişi öldü, 10 milyondan fazla kişi yerinden edildi ve 25 milyondan fazla kişi insani yardıma muhtaç durumda.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.