Advert
Advert

Kapıları tamamen kapattılar: Türk vatandaşlarına 2026 yılına kadar vize verilmeyecek

Kapıları tamamen kapattılar: Türk vatandaşlarına 2026 yılına kadar vize verilmeyecek
Advert
Yayınlama: 01.10.2024
1
A+
A-

Türkiye’deki Enflasyon Yerli Turisti Yurt Dışına İtiyor

Son dönemde Türkiye’yi etkisi altına alan enflasyon, tatil bölgelerindeki fahiş fiyat artışlarıyla birleşince yerli turistler için yurt dışı tatili daha uygun hale geldi.

Başta Balkan ve Avrupa ülkeleri olmak üzere Türk turistler yurt dışına yöneldi. Türkiye’den yapılan vize başvuruları da son yılların en yüksek seviyelerine ulaştı. Ancak vize başvurularına yönelik artan talep karşısında Avrupa ülkeleri ret oranlarını tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkardı.

ABD, 2026’ya Kadar Vize Başvurularını Durdurdu

Geçmişte Türk vatandaşlarına kolay vize veren ABD, ikili ilişkiler ve başvuru artışları nedeniyle vize sürecinde değişikliklere gitti. Türkiye’den yapılan yeni vize başvuruları için en erken tarih 2026’nın Ocak ayına ertelendi. Bu durum, örtük olarak “Türkiye’ye vize kısıtlaması” olarak yorumlandı.

Advert

Avrupa Ülkeleri de Türkiye Kararı Aldı

Artış gösteren sığınmacı ve iltica başvuruları nedeniyle Avrupa ülkeleri sınır uygulamalarında değişikliklere gitti. Türkiye’ye yönelik ilave tedbirler alındı.

Almanya, Schengen prosedürünü fiilen askıya alırken, birçok ülkeden gelen turistler vizeleri olmasına rağmen sınırdan geri çevrildi. Almanya ve Türkiye arasında varılan anlaşma ile Almanya’da iltica başvurusu reddedilen 15 bin Türk vatandaşının Türkiye’ye iade edilmesi kararlaştırıldı. Türkiye, her hafta 500 Türk vatandaşını kabul edecek.

Avrupa ülkelerinin vize politikalarındaki değişikliklerin ileride daha yaygınlaşması bekleniyor.

Ret Oranları Rekor Seviyede

Türkiye’deki yüksek enflasyon nedeniyle artan vize başvuruları, Avrupa ülkelerinin birçok Türk vatandaşına vize vermemesine neden oldu. Geçmişte Schengen vizesi alan birçok Türk vatandaşı bu kez ret cevabı aldı.

Son verilere göre Türkiye’den yapılan her 5 başvurudan 1’i reddediliyor. Avrupa ülkelerindeki ret oranları yüzde 20’ye ulaştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.