Advert
Advert

Hazırgiyim patronlarından asgari ücret talebi

Hazırgiyim patronlarından asgari ücret talebi
Advert
Yayınlama: 01.10.2024
1
A+
A-

Hazırgiyim Sektörü Daralmaya Devam Edecek

Hazırgiyim sektörü zor günler geçiriyor. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya’nın açıklamalarına göre, sektörün ihracatı bu yıl yüzde 6-7 düşüşle tamamlanacak. 2025 yılında da daralmanın devam etmesi bekleniyor.

İstihdam Çıkışları ve Kapanmalar Bekleniyor

Sektördeki daralma, istihdam kayıpları ve şirket kapanmalarına yol açıyor. Kaya, önümüzdeki yıl beklenen yüzde 5 daralma ile bir miktar istihdam çıkışı ve kapanma yaşanabileceğini belirtti. Son iki yılda sektörde 210 bin istihdam kaybedildi.

Yüksek Maliyetler İhracatı Zorluyor

Advert

Sektörün yaşadığı ihracat kayıplarının nedenlerinden biri de artan maliyetler. Kaya, ekonomi politikaları sonucunda sektördeki üretim maliyetlerinin önemli ölçüde arttığını söyledi. TL’nin değerlenmesi ve iç pazarın daraltılmasıyla Türk ürünleri yabancı pazarlarda pahalı hale geldi.

Asgari Ücretle İlgili Talep

Kaya, maliyetleri düşürmek için orta-uzun vadeli finansal desteklere ve kurun enflasyon derecesinde artmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ayrıca, sektör için en önemli konulardan birinin asgari ücretin enflasyon hedefi ile belirlenmesi olduğunu söyledi. Maliyetlerin ancak bu şekilde dengeleştirilebileceğini belirtti.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.