Advert
Advert

Avrupalılar toplu taşımayı tercih ediyor

Avrupalılar toplu taşımayı tercih ediyor
Advert
Yayınlama: 03.10.2024
2
A+
A-

Toplu Taşıma Avrupa’da Tercih Edilen Ulaşım Yolu

Avrupa’da toplu taşıma, pek çok kentte en çok tercih edilen ulaşım şekli haline geldi. Bir ankette Paris, sakinlerinin %86’sı ile toplu taşımayı en çok tercih eden şehir olarak belirlendi. Buna karşılık, Varşova ve Madrid’de insanların yarısından fazlası hala araba kullanıyor.

Toplu taşıma duraklarına erişimin kolaylığı, Varşova’da araç kullanımını etkileyen önemli bir faktör. Fransız Toplu Taşıma ve Demiryolu Taşımacılığı Birliği Başkanı Marie-Ange Debon, anket sonuçlarının gözlemlerine uygun olduğunu söyledi. Debon, “Yeterli imkanlar olduğunda sürücüler arabalarını bırakıyor ve toplu taşımayı kullanıyor” dedi.

Ankete katılanların %36’sı 15 dakikadan kısa mesafeler için araba kullanmayı tercih ediyor. Debon, “Ulaşım, sera gazı emisyonlarının %30’unu oluşturuyor, ancak toplu taşımanın payı sadece %1” diye vurguladı.

Uzmanlar, otomobil kullanımının kırsal alanlarda devam edeceğini kabul ediyor, ancak bunu azaltmak için yöntemler olduğunu düşünüyorlar. Debon, talep üzerine ulaşım, araç paylaşımı ve elektrikli otobüs yolları gibi sistemlerin kullanımını önerdi. Yolculuk seçeneklerini birleştirmenin de önemli olduğunu belirtti: “Bir bölgeyi ulaşım altyapısıyla donatmazsanız, o bölgeyi geliştiremezsiniz.”

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.