Advert
Advert

Hizbullah kaynağı konuştu: Saldırı sonrası Nasrallah’ın varisine ulaşılamıyor

Hizbullah kaynağı konuştu: Saldırı sonrası Nasrallah’ın varisine ulaşılamıyor
Advert
Yayınlama: 05.10.2024
1
A+
A-

Hizbullah’ın Gelecekteki Liderine Ulaşılamıyor

Hizbullah’a yakın bir kaynak, Reuters’a Hasan Nasrallah’ın ölümünden sonra örgütü yönetmesi en muhtemel isim olan Haşim Seyfettin’e ulaşılamadığını söyledi.

İsrail ordusu, Perşembe günü Seyfettin’in Beyrut’un güneyindeki evini bombaladı. İsrail, Seyfettin’i öldürdüğüne dair bir açıklama yapmasa da İsrail medyası onun yaralandığını öne sürdü. Hizbullah’ın açıklama yapmaması bu iddiaya kanıt olarak gösterildi.

Lübnanlı bir kaynak Sky News Arabistan’a verdiği demeçte, Seyfettin’in saldırıdan sağ çıkmasının “neredeyse imkansız” olduğunu söyledi. Kaynak, sığınakta olduğunu tahmin edilen Seyfettin’in sığınak patlatma füzesinden kaçmasının mümkün olmadığını belirtti. Hizbullah henüz resmi bir açıklama yapmadı. Sessizliği, İsrail’de Seyfettin’in öldüğü yönündeki algıyı güçlendiriyor.

Nasrallah’ın Tercihi

Advert

60 yaşındaki Seyfettin, Hizbullah’ın yönetme kuruluna başkanlık ediyor ve örgütün siyasi işlerinden sorumlu. Askeri kanadından sorumlu Cihad Konseyi’nde de yer alıyor.

Nasrallah’ın, uzun süredir Seyfettin’i örgütün gelecekteki lideri olarak yetiştirdiği biliniyor. Seyfettin, Nasrallah’ın yanında örgütün eğitim ve idari işlerine odaklandı. Askeri kararları kuzeni Nasrallah’a bıraktı.

Seyfettin, dini eğitiminin bir kısmını İran’da aldı ve İran rejimine destek veriyor. Kardeşi Abdullah, Hizbullah’ın Tahran büyükelçisi.

2017’de ABD tarafından “terörist” ilan edilen Seyfettin, Filistinli Hamas örgütüyle yakın ilişkileriyle tanınıyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.