Advert
Advert

2025’te başlıyor! Instagram geceleri uyku moduna girecek, yaş sınırına takılan hesaplar dönüşecek

2025’te başlıyor! Instagram geceleri uyku moduna girecek, yaş sınırına takılan hesaplar dönüşecek
Advert
Yayınlama: 06.10.2024
1
A+
A-

Instagram, Genç Kullanıcılar İçin Güvenlik Önlemlerini Genişletiyor

Instagram, çocukların ve gençlerin sosyal medya deneyimlerini daha güvenli hale getirmek için özel önlemler alıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Birleşik Krallık ve Avustralya’da başlayan “Genç hesaplar” uygulaması, Türkiye’de 2025 yılı başında devreye girecek.

Bu yeni sistem, 18 yaşından küçük kullanıcılar için gece 22:00 ile sabah 07:00 arasında uyku modu uygulayacak. Bu süre zarfında bildirimler susturulacak ve mesajlara otomatik yanıtlar gönderilecek. Ayrıca, gençlere uygulamayı 60 dakikadan fazla kullandıklarında uygulamayı kapatmaları için bildirim gönderilecek.

Ebeveynler, çocuklarının hesap ayarlarını yönetebilecek veya bu yönetimi onlara devredebilecek. Ayrıca, çocuklarının takip ettikleri içerikleri takip edebilecekler. Mesaj içeriklerine doğrudan erişim olmayacak, ancak son bir hafta içinde kimlerle mesajlaştıklarını görebilecekler. Ebeveynler ayrıca çocuklarının Instagram’da geçirdikleri süreyi sınırlayarak belirli saat aralıklarında uygulamanın kullanımını engelleyebilecekler.

18 yaşından küçük tüm yeni Instagram kullanıcıları bu kısıtlamalara tabi olacak. Mevcut kullanıcı hesapları da otomatik olarak “genç hesap” statüsüne geçirilecek.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.