Advert
Advert

Discord kapanacak mı? Bakandan discord erişim engeli sinyali!

Discord kapanacak mı? Bakandan discord erişim engeli sinyali!
Advert
Yayınlama: 07.10.2024
2
A+
A-

Discord Hakkındaki Şok İddialar ve Erişime Engelleme Tartışması

Son günlerde mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması Discord, gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili ve cinsel istismar iddialarıyla gündeme geldi. Bu iddialar, uygulamanın engellenip engellenmeyeceği sorusunu gündeme taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord platformuna ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Uraloğlu, Discord’un kapatılıp kapatılmayacağı konusuna açıklık getirdi.

Yasakçı Bir Yaklaşıma Karşıyız

Bakan Uraloğlu, İçişleri, Adalet ve Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlarıyla hafta sonu bir toplantı yaptıklarını belirtti. “Yasakçı bir yaklaşım benimsemek istemiyoruz, ancak gençleri korumak için gereken adımları atmaktan çekinmeyiz” diyen Uraloğlu, erişim engeli konusunda henüz kesin bir kararın alınmadığını vurguladı. Bakan, “Yasakçı bir tutum yerine, gerekli önlemleri değerlendirerek erişim engelini tartışıyoruz” ifadesini kullandı.

Advert

Ailelere Önemli Uyarı

Bakan Uraloğlu, anne ve babalara da önemli bir uyarıda bulundu. “Çocuklarımızın internet kullanımını denetleme konusunda ailelerin sorumluluğu büyük” diyen Uraloğlu, ebeveynlere seslenerek, “Çocuklarınızın ziyaret ettiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını yakından izleyin” tavsiyesinde bulundu.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.