Advert
Advert

Türkiye’yi sarsan cinayetlere AKP’den açıklama

Türkiye’yi sarsan cinayetlere AKP’den açıklama
Advert
Yayınlama: 07.10.2024
2
A+
A-

Kadın Cinayetlerine İlişkin AKP Sözcüsü’nden Açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’yi yasa boğan kadın cinayetleri hakkında konuştu. Fatih’te öldürülen iki genç kadının ve istismara maruz kalarak hayatını kaybeden Sıla bebeğin davasına ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, bu vahşi eylemlerin cezasız kalmaması için mücadele edeceklerini vurguladı.

“Derin Üzüntü Duyuyoruz”

Çelik açıklamasında, “Geçtiğimiz günlerde iki kadın cinayetine kurban gittik. Detaylara girmek istemiyorum, son derece üzücü. Cumhurbaşkanımız da bu acı tabloya geniş yer ayırdı. Bu toplantıda Sıla bebeğin hayatını kaybettiğini öğrendik. Derin bir üzüntü içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

“Cezasızlık Algısını Ortadan Kaldıracağız”

Çelik, “Bugün, cezasızlık algısının oluşmaması için geniş bir gündemimiz var. Bu toplantıda konu hakkında ayrıntılı bir bilgilendirme yapıldı. Kadınlarımızın güvenle evlerine gidememeleri konusundaki şikayetlerini duyuyoruz. Kadınlarımızın güvenliği, medeniyetin güvenliğidir. Bu tür canice eylemler söz konusu oluyor. Bu eylemlere karşı her türlü adımı atacağımızı bildirmek isterim. Cezasızlık algısının oluşmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

“Soru Önergesi Verdik”

Çelik, çocuklara yönelik istismara da dikkat çekerek, “Çocuklara yönelik istismarın engellenmesi ve korunması için soru önergesi verdik. Çocuklarımızın korunması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.