Advert
Advert

Meğer dünyanın en sağlıklı peyniriymiş! Türkler pek tercih etmiyor

Meğer dünyanın en sağlıklı peyniriymiş! Türkler pek tercih etmiyor
Advert
Yayınlama: 08.10.2024
0
A+
A-

Parmesan: En Faydalı Peynir

Dünya genelinde yaygın olan parmesan, Türk mutfağında az tercih edilse de araştırmacılar en faydalı peynir olarak seçiyor. Son dönemde popüler olan ‘tekerde makarna’ gibi restoranlarda sıkça kullanılan parmesan, diyetisyenlerin de önerisiyle sağlıklı beslenmeyi destekliyor.

Özellikleri ve Üretimi

İtalya’nın Emilia-Romagna bölgesine has parmesan, Parma, Reggio Emilia, Modena ve Bologna gibi bölgelerde üretiliyor. Sert ve kırılgan bir yapıya sahip olan parmesan içinde küçük kristaller bulunabilir. Bu kristaller, peynirin olgunlaştığını ve doğru üretildiğini gösterir.

Faydaları

Düşük yağ oranına karşın yüksek protein içeren parmesan, sağlıklı beslenmeyi desteklerken kilo vermeyi de kolaylaştırır. 36 aya kadar olgunlaştırılan parmesanın laktoz oranının düşük olması da bir avantajdır.

Kullanımı

Parmesan, çoğunlukla rendelenmiş şekilde makarna, risotto, çorba ve salatalarda kullanılır. Tek başına da tercih edilebilir.

Saklama Önerileri

Parmesan, hava geçirmez bir ambalajda buzdolabında saklanmalıdır. Doğru koşullarda uzun süre dayanır ve lezzetini korur. Peynirin yüzeyi hava ile temas ettikçe sertleşebilir, bu nedenle kullanmadan önce dış kısmının hafifçe kesilmesi önerilir.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.