Advert
Advert

Dünya Kupası’na katılmak için ‘şeytani’ strateji: Rakiplere karşı avantaj olsun diye…

Dünya Kupası’na katılmak için ‘şeytani’ strateji: Rakiplere karşı avantaj olsun diye…
Advert
Yayınlama: 11.10.2024
2
A+
A-

Bolivya’nın 2026 Dünya Kupası Hayali için Yüksek Rakımlı Stadyum Hamlesi

Giriş

Güney Amerika ülkesi Bolivya, 2026 Dünya Kupası’na katılma amacıyla sahasını deniz seviyesinden 600 metre daha yükseğe taşıdı. Eski La Paz stadyumları, 3.600 metrelik yüksekliğiyle bilinirken, yeni El Alto’daki Villa Ingenio Stadyumu, 4.000 metreyi aşan rakımıyla dikkat çekiyor.

Rakım Avantajı

Yüksek rakım, Bolivya’ya evlerinde oynadıklarında avantaj sağlıyor. Ancak Dünya Kupası elemelerinde ilk beş maçta üç mağlubiyet alarak grubun sonundan ikinci sıraya gerilediler. Bu durum, Bolivya Futbol Federasyonu’nu cesur bir karar almaya itti.

Advert

Villa Ingenio Hamlesi

Eylül ayında, kalan beş iç saha maçını daha yüksek Villa Ingenio Stadyumu’na taşıma kararı alındı. Bu stratejik hamle, takıma ihtiyaç duyduğu avantajı vermek için yapıldı. Ayrıca Beşiktaş’ın eski futbolcusu Antonio Carlos Zago’nun yerine Oscar Villegas teknik direktör olarak getirildi.

İlk Sonuçlar

Villegas’ın liderliğinde, Bolivya deplasmanda Şili’yi 2-1 yendikten sonra kendi sahalarında Kolombiya’yı 1-0 mağlup ederek grupta altıncı sıraya yükseldi. Bu konum, Dünya Kupası’na doğrudan katılım için son otomatik eleme noktasını temsil ediyor.

Yüksek Rakımın Faydaları

Villegas, stadyum değişikliğinin takıma büyük katkı sağlayacağını belirtti. “Futbol detaylardan oluşuyor. Bu stadyum değişikliği kazanacağımız anlamına gelmez, ancak daha etkili olmamızı sağlayabilir.” El Alto’da yoğun oynayacaklarını ve rakiplerine yenilmez olduklarını hissettireceklerini söyledi.

Dünya Kupası Hayalleri

Bolivya, en son 30 yıl önce Dünya Kupası’na katıldı. Villa Ingenio’ya taşınma kararı, takımın yüksek rakım avantajını kullanarak Dünya Kupası hayalini gerçekleştirme girişiminin bir parçası. Kalan iç saha maçları Paraguay, Uruguay, Şili ve Brezilya’ya karşı oynanacak.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.