Advert
Advert

Ukrayna Başkanı Zelenskiy, Papa ile buluştu: Hediye detayı merak uyandırdı…

Ukrayna Başkanı Zelenskiy, Papa ile buluştu: Hediye detayı merak uyandırdı…
Advert
Yayınlama: 11.10.2024
1
A+
A-

Papa Francis, Ukrayna Devlet Başkanı ile Vatikan’da Buluştu

Katolik Kilisesi lideri Papa Francis, Cuma günü Vatikan’da Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ile dört yılın ardından ilk kez yüz yüze görüştü.

Görüşme, basına kapalı bir ortamda yaklaşık 35 dakika sürdü. Görüşmeden sonra Papa Francis, Zelenskiy’e bronz bir kabartma hediye etti. Kabartmada, “Barış hassas bir çiçektir” yazısı ve bir kuşun yanında açan bir çiçek motifi yer alıyor.

Zelenskiy ise Papa Francis’e Ukrayna’nın Bucha kentinde yıkıntıların arasında koşan bir çocuğu betimleyen bir yağlı boya tablo hediye etti. Bucha, Ukrayna’nın Rusya’yı savaş suçlarıyla suçladığı bir kent. Rusya bu suçlamaları reddediyor.

İlişkilerdeki Gerilim

Advert

Zelenskiy, Ukrayna’nın batılı ülkelerle “zafer planı” görüşmek üzere temaslarını sürdürüyor. Zelenskiy, Ukrayna’nın barış müzakerelerinde güçlü bir pozisyonda olmak istediğini söylüyor.

Papa Francis daha önce Ukrayna’nın Rusya ile müzakereleri başlatmak için “beyaz bayrak” kaldırması gerektiğini belirtmişti. Bu yorum Ukrayna’da tepkiyle karşılanmıştı. Zelenskiy ise Papa’nın “bunadığını” söylemişti.

87 yaşındaki Papa Francis, ayrıca Rus Ortodoks Kilisesi’nin Ukrayna’daki faaliyetlerine yönelik yasak kararını eleştirdi. Kiev yönetimi, kilisenin “Rus propagandası” yaptığı gerekçesiyle faaliyetlerini yasaklamıştı.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.