Advert
Advert

Everest’e tırmanmıştı: 100 yıl sonra ayağı bulundu

Everest’e tırmanmıştı: 100 yıl sonra ayağı bulundu
Advert
Yayınlama: 11.10.2024
2
A+
A-

Andrew Irvine’nin Ayakkabısı Bulundu

Haziran 1924’te George Mallory ile birlikte Everest’e tırmanmaya çalışan Andrew Irvine ortadan kaybolmuştu. Mallory’nin cesedi bulunmuş olsa da Irvine’inki kayıptı.

Geçen ay, erimiş bir buzul sayesinde bir dağcı ekibi bir ayak buldu. Ekibin lideri Jimmy Chin, keşfi “olağanüstü ve duygusal” olarak nitelendirdi.

Birçok kişi, Irvine ve Mallory’nin Everest’e tırmanan ilk insanlar olup olmadığını merak ediyordu. Bazıları, Irvine’in bir film kamerası taşıdığını ve bu kamerada zirveye ulaştıklarına dair kanıtlar olabileceğini söylüyordu.

National Geographic’e göre, yetkililer ayağın Irvine’e ait olup olmadığını DNA testiyle belirlemeye çalışıyor. Ancak ekip, bottaki çorap üzerindeki “AC Irvine” yazısından dolayı çorabın Irvine’e ait olduğunu düşünüyor.

Advert

Keşif, ekibin Everest’in kuzey yüzündeki buzuldan inerken gerçekleşti. Kaybolduğunda 22 yaşında olan Irvine, dağcılık dünyasında bir asırdır merak uyandıran bir keşif gezisinin en genç üyesiydi.

Irvine ve Mallory, en son 8 Haziran 1924’te zirveye doğru yola çıktıklarında canlı görüldüler. Mallory’nin cesedi 1999’da bulundu.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.