Advert
Advert

Sektör temsilcisinden kayıt dışılık uyarısı: Yakında kuyumcuların birçoğuna ceza gelecek

Sektör temsilcisinden kayıt dışılık uyarısı: Yakında kuyumcuların birçoğuna ceza gelecek
Advert
Yayınlama: 13.10.2024
2
A+
A-

Kuyumculuk Sektöründe Kayıt Dışı İşlem Uyarısı

Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, kuyumculuk sektöründeki kayıt dışı işlemlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Sönmez, sektördeki kayıt dışılığı tetikleyen temel nedenin yetersiz kanunlar olduğunu ifade etti. “Kanunlar güncellenmemiş ve Avrupa Birliği standartlarına uyumlu değil.” diye vurguladı. Sadece denetimlerle sorunun çözülemeyeceğine, öncelikle sektördeki sorunların ele alınması gerektiğine dikkat çekti. Aksi halde sektörden kaçışların artacağını belirtti.

Vergi Denetim Kurulu’nun son zamanlarda 36 şehirde yoğun denetimler yürüttüğünü hatırlatan Sönmez, yakın zamanda pek çok kuyumcuya ceza kesileceğini dile getirdi. “Altın muhasebesinin doğru tutulması, vergi usullerinin netleştirilmesi şart.” dedi. Altın fiyatlarındaki yükseliş ve sosyal medyanın da bu sorunu körüklediğini belirten Sönmez, her meslek grubunda envanterde eksik veya fazla çıkabileceğini söyledi.

Sektördeki bazı çalışanlar ise kayıt dışılığın yaygın olduğunu, vitrinlerdeki ürünlerin stoklarda yer almadığını ve bunun vergi kaçırmak için yapıldığını ifade etti. Vergi denetimleri sonrası birçok ürünün kayıtlara geçirildiğini belirten çalışanlar, bu denetimlerin sektörü düzeltmek için gerekli olduğunu savundu.

Advert
Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.