Advert
Advert

AKP Tunceli’de adaylık krizi: İl başkanı hepimizi tehdit etti

AKP Tunceli’de adaylık krizi: İl başkanı hepimizi tehdit etti
Advert
Yayınlama: 15.10.2024
0
A+
A-

Tunceli Hozat AKP İlçe Kongresi’nde Usulsüzlük İddiası

Tunceli Hozat’ta gerçekleştirilen AKP 8. Büyük Olağan Kongre ilçe hazırlık çalışmaları kapsamında yapılan ilçe kongresinde ilginç gelişmeler yaşandı.

Ali Haydar Tuncel ve Turgay Genç adaylığını koyarken, divan kurulu Genç’in başkanlık başvurusunu kabul etmedi. Kongrede tek aday olan Ali Haydar Tuncel, 65 delegenin oyunu alarak ilçe başkanı seçildi.

“Disiplin Kuruluna Sevk Edildiğimize Kongrede Öğrendik”

Hozat Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Remziye Aslan, yaptığı açıklamada kongrede usulsüzlük yapıldığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

“Pazar günü yapılan ilçe kongresinde iki aday olmasına rağmen, Ali Haydar Tuncel’i genel merkez aday olarak seçmiş. Turgay Genç’in adaylığını kabul etmedikleri gibi, daha önce disiplin kuruluna sevk edildiğimizi de o sırada öğrendik. Bizim disiplinle ilgili hiçbir sorunumuz yoktu. Bu durum kongrede kamuoyunun önünde duyurularak rencide edildik.”

“Turgay Genç’in adaylığı kabul edilmeyince avukatı itiraz etti. Ancak koordinatör Halit Çokan, avukata ‘burası hukuk bürosu değil’ diyerek azarlar gibi davrandı. Hatta sesler duyulmasın diye müzik açtırdı.”

Advert

“Haksızlıkları Konuşmak Hakkımız”

AKP İl Başkanı Bülent Sümer’in kongrede açıkça Ali Haydar Tuncel’i desteklediğine dikkat çeken Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İl Başkanımız, ‘benim adayım Ali Haydar Tuncel’dir’ dedi. Sonrasında apar topar seçime geçildi ve tek aday olarak Ali Haydar Tuncel seçildi. İl başkanı çıkarken bana ‘sen partilisin, konuşamazsın’ dedi. Ben belediye encümeniyim, beni halk seçti. Haksızlıkları konuşmak benim ve herkesin doğal hakkı.”

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.