Advert
Advert

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nde Arjantin'e mağlup oldu

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nde Arjantin'e mağlup oldu
Advert
Yayınlama: 20.06.2024
5
A+
A-

Türkiye, FIVB Milletler Ligi’nde Arjantin Karşısında Geriledi

Voleybolda Türkiye Milli Erkek Takımı, FIVB Milletler Ligi’nin Slovenya ayağında Arjantin karşısında 3-0 mağlup olarak serideki yenilmezlik serisini sürdürdü.

Stozice Arena’da oynanan karşılaşmada Türkiye, her ne kadar ilk sette iyi bir oyun sergilemiş olsa da Arjantin’in temposuna ayak uyduramadı ve 17-25’lik skorla ilk seti kaybetti. İkinci sette de oyunun kontrolünü sağlayamayan Milli Takım, seti 25-18’lik skorla Arjantin’e bıraktı.

Üçüncü sette Türkiye, Arjantin’in hata yapmasını fırsata çevirerek iyi bir mücadele verdi ancak Buenos Aires ekibi, sert servis ve bloklarıyla Türkiye’yi zorladı ve seti 25-20’lik skorla kazandı.

Türkiye, VNL’nin üçüncü etabında oynadığı 10 maçtan 9’unda yenilmiş oldu. Yarın Sırbistan karşısında sahaya çıkacak olan Milli Takım, bu maçı da kaybederse son etaba zayıf bir şekilde girecek.

Milli Takımın Performansı

Türkiye, Arjantin karşısında oyunun kontrolünü sağlayamadı ve birçok hata yaptı. Özellikle servis hataları, Milli Takım’ın oyununu olumsuz etkiledi. Ayrıca, Arjantin’in etkili blokları, Türkiye’nin hücumlarını sekteye uğrattı.

Advert

Arda Bostan ve Efe Mandıracı, Türkiye’nin en skorer oyuncuları olurken, Adis Lagumdzija ve Mirza Lagumdzija da etkili bir performans sergilediler. Ancak, tüm bu bireysel çabalar, Arjantin’in takım oyununu ve savaşçı ruhunu alt etmeye yetmedi.

Rakibin Gücü

Arjantin, VNL’nin güçlü takımlarından biri olarak gösteriliyor. Dünya sıralamasında dördüncü sırada yer alan Güney Amerika temsilcisi, turnuvayı ikinci sırada tamamlayarak şampiyonluk adaylarından biri olduğunu kanıtlamıştı.

Bruno Lima ve Facundo Conte gibi yıldız oyunculara sahip olan Arjantin, hücumda ve defansta dengeli bir takım olarak dikkat çekiyor. Türkiye’nin bu güçlü rakip karşısında şansı yoktu.

Sonuç

Türkiye Milli Erkek Voleybol Takımı, Arjantin karşısında oynadığı maçta istediği sonuçları alamadı. Turnuvada 9’uncu yenilgisini alan Milli Takım, son etabı zorlu bir şekilde karşılayacak gibi görünüyor.

Türkiye, VNL’de kalan maçlarında iyi bir performans sergileyerek puanlar toplamaya çalışacak ve turnuvadan iyi bir dereceyle ayrılmak için mücadele edecek.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.