Advert
Advert

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde gerçekleşti

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde gerçekleşti
Advert
Yayınlama: 20.06.2024
Düzenleme: 20.06.2024 18:08
13
A+
A-

ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Beklentileri Aşıyor

ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, 15 Haziran ile biten haftada işsizlik maaşı başvuruları 238.000 olarak gerçekleşti ve ekonomistlerin 235.000’lik tahminini aştı.

Daha önce 8 Haziran ile biten haftada 242.000 seviyesinde olduğu bildirilen başvuru sayısı da 243.000 olarak revize edildi. ABD’nin istihdam piyasası trendlerine ilişkin daha güvenilir bir gösterge olarak kabul edilen başvuruların dört haftalık ortalaması 15 Haziran ile biten haftada 232.750’ye yükseldi.

Ek olarak, ABD’de işsizlik maaşından yararlanan toplam kişi sayısı da 8 Haziran ile biten haftada 1.828 milyona çıktı.

ABD’nin işsizlik oranının Şubat ayında %3,8’den Mayıs ayına kadar %3,6’ya gerilemesiyle istihdam piyasası sağlam bir toparlanma kaydetti. Ancak Ukrayna’daki savaş ve devam eden enflasyondan kaynaklanan belirsizlikler nedeniyle ekonomiye yönelik riskler artıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed), enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını agresif bir şekilde artırdı ve bu durum işgücü piyasası için aşağı yönlü riskler oluşturuyor. Ancak Fed, ekonomik toparlanmanın devam etmesi için işsizliğin düşük seviyede kalmasının önemli olduğunu da kabul etti.

Advert

Gelecekteki işsizlik maaşı başvuru verilerinin, ABD’nin istihdam piyasasının gidişatı hakkında değerli bilgiler sağlayacağı bekleniyor. Sağlam bir istihdam piyasası, ekonomik büyüme ve tüketici harcamaları için hayati önem taşıyor.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.