Advert
Advert

Hükümetten ihracatçıya kuru pastalı tasarruf talimatı

Hükümetten ihracatçıya kuru pastalı tasarruf talimatı
Advert
Yayınlama: 26.06.2024
3
A+
A-

Ticaret Bakanlığı’ndan İhracatçılara Tasarruf Tedbirleri Genelgesi

Türkiye’de devam eden tasarruf tedbirleri ve vergi paketi tartışmaları kapsamında, Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) ve ihracatçı birliklerine kapsamlı bir ‘tasarruf tedbirleri’ genelgesi gönderdi.

Bu tedbirler, kamu harcamalarının bütçe sınırları içinde kalarak ek ödenek taleplerinin azaltılmasını amaçlamaktadır. Genelgede dikkat çeken ayrıntılar arasında kuru pastaya kadar detaylı hususlar yer almaktadır.

Organizasyonlar ve İkramlar

TİM ve ihracatçı birlikleri tarafından düzenlenen tüm organizasyonların ihracatın geliştirilmesi amacına yönelik olması vurgulanmıştır. Çay, kahve ve meşrubat gibi temel ikramlar hariç yemek, PR çalışmaları, koreografi, kokteyl, sanatçı, sunucu ve dışarıdan hizmet alınarak video/fotoğraf çekimi gibi harcamalar yasaklanmıştır.

Ayrıca, eğitim, konferans, zirve ve benzeri etkinliklerin uzaktan erişim yöntemiyle yapılması zorunlu kılınmıştır. Ödül törenlerinde ödül maliyetlerinin düşük tutulması, plaket gibi işlerin yaptırılmaması istenmiştir.

Yolculuklar ve Hediyeler

TİM Başkanı veya görevlendirilen temsilcileri haricinde, TİM üyeleri ve birlik başkanları tarafından uçak yolculuklarında "Business Class" yerine "Economy Class" bileti kullanılması zorunluluğu getirilmiştir.

Advert

Yılbaşı ve bayram dönemlerinde ajanda, takvim, plaket, hatıra, hediye ve eşantiyon gibi malzemelerin alım, basım ve dağıtımı yasaklanmıştır.

Abonelikler ve Diğer Harcamalar

TİM ve birliklerine gazete aboneliği yapmama talimatı verilmiştir. Ayrıca, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacaktır.

Diğer harcamalar arasında şunlar da yer almaktadır:

  • Araç tahsisi yapılmayacaktır.
  • Dışarıdan temin edilen hizmetler sınırlandırılacaktır.
  • Eğitim ve danışmanlık hizmetlerine ilişkin harcamalar azaltılacaktır.
  • Promosyon ve reklam giderleri yeniden değerlendirilecektir.
  • Ofis malzemeleri ve ekipman alımları azaltılacaktır.

Genelgede, bu tedbirlerin uygulama sürecinin sıkı bir şekilde takip edileceği ve gerekli görüldüğünde ilave önlemlerin alınacağı belirtilmiştir.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.