Advert
Advert

Zorlu’dan ‘İsrail ordusuna elektrik satıyor’ haberine yanıt

Zorlu’dan ‘İsrail ordusuna elektrik satıyor’ haberine yanıt
Advert
Yayınlama: 10.08.2024
1
A+
A-

Zorlu Enerji, İsrail Elektrik Santralindeki Hisselerini Açıklıyor

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkiler, Gazze’deki devam eden operasyonlar nedeniyle gündeme oturmaya devam ediyor. Zorlu Enerji, İsrail’in önde gelen gazetesi Jerusalem Post’ta “Erdoğan’ın boykotuna rağmen: İsrail ordusunun elektriği Türk ortaklı santralden” başlığıyla yayımlanan habere açıklık getirdi.

Zorlu Enerji, haberde adı geçen Dorad Doğalgaz Santrali’ne ortak olduklarını doğrularken, santraldeki %25’lik hisselerinin devri için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Açıklamada ayrıca, Zorlu Enerji’nin santraldeki azınlık hissesi nedeniyle santralde karar almada etkili olmadığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Zorlu Enerji Grubu olarak 2003 yılından bu yana İsrail’de azınlık ortağı olduğumuz Dorad Doğal Gaz Santrali hakkında basında yer alan haberlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz.

Advert

İsrail’de bulunan Ashdod ve Ramat Negev Doğal Gaz Santrallerindeki hisselerimizin satışı ve pay devirlerine yönelik sözleşmelerimizi Mayıs ayında tamamladık ve bu bilgiyi kamuoyuyla paylaştık. Ancak %25 azınlık hissedarı olduğumuz Dorad Doğal Gaz Santralinde herhangi bir karar alma yetkimiz bulunmamaktadır. İsrail kanunları uyarınca yönetilen Santralde, diğer ortakların çoğunluk oluşturarak aldığı herhangi bir karar üzerinde de etkili olmamız mümkün değildir.

Ashdod ve Ramat Negev Doğal Gaz Santrallerinde gerçekleştirdiğimiz devirler gibi Dorad Santralindeki hisselerimizi de yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızı gözeterek portföyümüzden en kısa sürede çıkarmak üzere çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Gelişmeleri eksiksiz ve zamanında kamuoyu ile paylaşacağız.

Otuz yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren ve ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınma planlarına enerji sektörü gibi stratejik bir alanda hizmet eden Şirketimize ve Grubumuzun diğer şirketlerine yönelik itham ve yorumların bu çerçevede sağduyuyla değerlendirilmesini arzu ediyoruz. Özellikle sivil ve masum insanların yaşadıklarından dolayı tüm ülkemiz gibi son derece üzüntü duyuyor, bir an önce barışa kavuşulmasını gönülden diliyoruz.”

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.