Advert
Advert

Araştırma: Menopoz süreci o hastalığa davetiye çıkarıyor

Araştırma: Menopoz süreci o hastalığa davetiye çıkarıyor
Advert
Yayınlama: 19.08.2024
2
A+
A-

Başlık: Perimenopoz Ruh Sağlığı Riskini Artırıyor

Giriş:

Araştırmacılar, İngiltere’deki kadınların adet döngüleri hakkındaki verilerini inceleyerek, perimenopoz döneminde bipolar bozukluk ve majör depresif bozukluk risklerinin arttığını ortaya çıkardılar.

Paragraf 1:

Cardiff Üniversitesi’nden Profesör Arianna Di Florio, perimenopozun yaklaşık yüzde 80 kadında semptomlarla ortaya çıktığını, ancak ruh sağlığı hastalıkları riskiyle bağlantısı hakkında daha az bilgi sahibi olunduğunu belirtti.

Advert

Paragraf 2:

Di Florio, bulguların etkilenen kadınlar için ek destek sağlayabileceğini ifade etti. Bu araştırmalar, yaşamlarında önemli değişiklikler yaşayan kadınların hayal kırıklığını azaltmak için yapılıyor.

Paragraf 3:

Araştırma, Bipolar UK ve UK Biobank işbirliğiyle gerçekleştirildi. Bipolar UK elçisi Clare Dolman, bulguların "hayat kurtarıcı" olduğunu vurguladı.

Sonuç:

Perimenopoz geçişinin kadınların ruh sağlığı üzerinde ölçülebilir bir etkisi olduğu ilk kez büyük ölçekli bir çalışmada kanıtlanmıştır. Bu bilgiler, bipolar bozukluğu olan kadınların hormonal değişimlerin ruh hali bozukluklarında oynadığı önemi anlamalarına yardımcı olacaktır.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.