Advert
Advert

Enerjinizi akıllıca yönetmek için ipuçlarına kulak verin!

Enerjinizi akıllıca yönetmek için ipuçlarına kulak verin!
Advert
Yayınlama: 28.06.2024
4
A+
A-

Yorgunlukla Mücadele: Psikolojinin 10 Yolu

Takdir Et, Takdir Al

Takdir eksikliği, tükenme riskini artırır. Başkalarını takdir etmek, kendimizin takdir edilme şansını yükseltir ve psikolojik olarak bizi güçlendirir.

Perspektif Her Şeydir

Tükenmişlik, yüzyıllardır insanları悩ます bir sorundur. Yorgunluk korkuları, ölümle ilgili derin korkularımızla bağlantılıdır ve toplumsal değişimlerle birlikte enerji seviyelerimizi etkiler.

Çalışma Hayatı Bizim Dostumuz Değil

Advert

Endüstrileşme, çalışma ve zaman algısını değiştirmiştir. Çalışma coşkusu, başarı ve verimlilik etrafında döner. Çalışmadan değersiz olduğumuza inanma eğilimindeyiz.

Bir Hobi Edinin

Hobiler, tükenmişlikle mücadelede güçlü bir silahtır. Hobiler, neşe ve sosyal etkileşim sağlar. Zıt alanlarla uğraşmak, kişisel gelişim için gereklidir.

İçindeki Eleştirmeni Eğit

İçimizdeki eleştirmen, sürekli bizi yargılayan olumsuz bir sestir. Kabul ve Kararlılık Terapisi, eleştirmenimizi yönetmeyi ve kendimizle yararlı olmayan düşünceler arasında mesafe yaratmayı öğretir.

Yaşam Maliyetini Hesaplayın

Yaşam maliyeti, hedeflerimize ulaşmak için feda ettiğimiz zaman, enerji ve sağlıktır. Seçimlerimizin gerçek bedeli, paradan veya statüden çok zamana ve sağlığa öncelik vermemize yol açmalıdır.

Hayır Demeyi Öğrenin

Tükenmiş hissettiğimizde, taahhütlerimizi temel değerlerimizle eşleştirmek önemlidir. Alakasız veya değerlerimizle çelişen taahhütleri reddetmeyi öğrenmek, kendimizi kontrol etmemizi sağlar.

80/20 İlkesini Uygula

Pareto yasası, çabalarımızın küçük bir kısmının başarılarımızın çoğunu oluşturduğunu belirtir. En önemli faaliyetlerimizin %20’sini belirlemek, yorgunlukla mücadeleye yardımcı olabilir.

Dinlenmeye Öncelik Verin

Tükenmişlik, vücudumuzun dinlenmemizi söylediğinin bir işaretidir. Her gün uygun molalar vermek, yorgunlukla başa çıkmak için esastır.

Stoacılara Kulak Verin

Stoacılar, acımızın dış koşullardan değil, tepkilerimizden kaynaklandığına inanırlardı. Kontrol edemediğimiz şeyler hakkında endişelenmenin anlamsız olduğunu savunuyorlardı. Kontrol Çemberi egzersizi, dış koşulları kabul etmemize ve kontrolümüz altındaki şeylere odaklanmamıza yardımcı olur.

Advert
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.